Mer verkstad och mindre snack

Vi uppgraderar våra regelbundna medlemsmöten till att bli temaorienterade träffar där vi lär och provar på att skapa något nytt inom makerområdet. Därför pausar vi nu under sommaren de medlemsmöten vi har haft under ett års tid.

Vi gör ändringen eftersom vi tror att det bland våra medlemmar redan finns en mängd specialkompetens som kan vara tema för en aktivitet. Det kan också hända att vi bjuder in personer från andra makerspaces för att vara inspiration. En viktig skillnad mot de workshops vi höll under hösten på biblioteket är att aktiviteterna ska vara mer fördjupande och i första hand riktade mot våra medlemmar. Typiskt tänker vi oss att en aktivitet pågår i två timmar och man är med från början till slut med avsikt att uppnå ett väldefinierat mål. Exempel på mål kan vara att sy in och kontrollera LED lampor i ett klädesplagg, förstå hur man jobbar med sensorer och stegmotorer med en arduino eller hur man styr en lampa via en google kalender. De medlemsprojekt vi har på hemsidan kan också vara bra utgångspunkter för aktiviteter. Hör gärna av er om ni har andra förslag på aktiviteter.

Vi återkommer om praktiska saker som vilken aktivitet vi börjar med, var och när vi möts. Det finns även tankar om att anordna någon form av skapande aktivitet utomhus under sommaren, men vi får återkomma om detta.

Lämna ett svar