Kurs i virkning för nybörjare den 11 april kl. 18

IMG_20170329_214356Virkning är ett hantverk där en nål med krok i änden används för att tillverka saker av garn. Virkning blir inte så elastiskt som stickning, men går lätt att forma. Det går att variera på många sätt.

Den här kursen riktar sig till dig som aldrig har virkat förr, och till dig som kan grunderna men vill lära dig lite mer. Tillverka ett mobiltelefonfodral eller en grytlapp, eller en skyddande hylsa för stekpannehandtaget!

Under kvällen lär vi oss luftmaskor och fasta maskor, och diverse små knep. Vi tittar också på hur virkmönster ser ut, så att den som vill kan virka efter färdiga instruktioner.

Om du redan är duktig på att virka och vill komma och inspirera oss eller hjälpa till så är du förstås välkommen.

Den som håller i kursen heter Anna Davour, och vi sätter igång vid 18 tiden i lokalen och önskar att man anmäler sig i förväg så vi vet hur många det blir. Man anmäler sig antingen på eventet på facebook eller skickar ett mail till kansliet@uppsalamakerspace.se.

För medlemmar i Uppsala Makerspace är kursen gratis, för övriga kostar det 100kr. Det går att bli medlem på plats om man så önskar.

 

Lämna ett svar