Läget i föreningen

Vi är nu över 30 medlemmar i föreningen! Vi i styrelsen hoppas att många ska hitta en kreativ hemvist i Uppsala Makerspace. Här kommer en liten sammanfattning av vad som händer och rör på sig nu.

Kurser

Vi har hållit de två första i en serie korta kurser. Den första var en introduktion till att använda föreningens 3D-skrivare. Den var mycket välbesökt, och UNT kom också förbi och gjorde ett inslag för webb-tv.

Den andra kursen handlade om virkning. Utöver en handfull medlemmar i föreningen hade två personer utifrån letat sig dit. Roligt att nya människor upptäcker våra aktiviteter.

Den tredje kursen kommer på tisdag den 2 maj. Då handlar det om lödning och hålmontering på kretskort.

Lokalen

Verktygshållare har satts upp i studion, och en hel del komponenter och sladdar har köpts in. Mycket nytt har tillkommit i verkstaden. Vi hoppas snart komma igång med kurser och aktiviteter där också!

Det fortsätter att vara öppet i lokalen ungefär en gång i veckan, enligt kalender på webbplatsen. I framtiden planerar vi att ha öppna temakvällar, då vi bjuder in till att diskutera och experimentera kring någon särskild form av verktyg eller metod.

Framöver kommer vi också att planera in en dag för att städa och fixa gemensamt i lokalen.

Makers of Sweden

Vår förening är nu medlem i riksförbundet Makers of Sweden.

Lämna ett svar