Workshop: Lär dig om / experimentera med Arduinos

Tisdagen den 6 oktober kl. 18:30-21:30 är det dags för höstens andra workshop! Vi kommer hålla till på hamncentralen, om dagarna ett café med en atmosfär som passar oss.Arduino

Mikrokontrollers används överallt i allt ifrån tvättmaskiner, leksaker, robotar och mobiltelefoner, i så kallade inbyggda system. Man kan säga att de är små datorer som interagerar med omvärlden med hjälp av bl.a sensorer, motorer, lampor och servos. Användandet av mikrokontrollers i hobbyvärlden har på senare år fått ett stort uppsving, tack vare enkla plattformar såsom Arduino och enkortsdatorer som Raspberry Pi. Vi kommer i denna workshop att lära oss hur en Arduino fungerar och hur man kan använda dem i sina projekt.

Workshopen är på nybörjarnivå, och ingen tidigare elektronikerfarenhet behövs. Om ni inte vill delta aktivt i själva workshopen går det även jättebra att komma som åskådare.

  • Vi kommer experimentera med:
  • hur en accelerometer kan styra SuperMario
  • läsa av NFC taggar (t. ex. UL/SL kort)
  • styra servos och motorer

För att täcka lokal och material så tas en deltagaravgift ut på 150 kr. Medlemmar i Uppsala Makerspace betalar en reducerad avgift på 100 kr. Vi ser gärna att de som är intresserade och tänker komma anmäler sig i förväg så vi vet om det går ihop sig ekonomiskt att köpa in material samt betala lokalhyra. Man anmäler sig via facebook evenemanget alternativt genom att maila till kansliet@uppsalamakerspace.se.

Lämna ett svar