Uppstart Makertjej Torsdag 7 september kl. 18

makertjejUMS

Är du en tjej/kvinna som funderat på att dyka upp i lokalen eller på en av våra workshops men ännu inte kommit till skott? Kanske har du inte haft tid eller så har de aktiviteter som anordnats inte riktigt passat dig?

Vänta inte längre, för nu sätter vi igång en serie aktivitetskvällar i lokalen som är riktade till dig vare sig du är erfaren maker eller nyfiken nybörjare. Den första kvällen kommer Loth (*) och Cecilia Hammar att hålla i trådarna och berätta om sin skaparverksamhet. Därefter är det upp till de som dyker upp att organisera sig och sätta agendan kring vad som ska ske. Det kan vara workshops inom specifika områden, gemensamma projekt eller rätt och slätt att umgås med likasinnade. Det kommer finnas en budget för inköp av verktyg och material, men förhoppningsvis finns redan mycket av det som behövs i lokalen.

En aktivitet som redan är förberedd är att någon representant från det nationella nätverket Makertjej kommer och berättar om sin verksamhet, läs gärna mer här: http://www.makertjej.se/om-makertjej/

Kort om varför vi gör detta:
Vårt makerspace är öppet för alla, ung som gammal, man som kvinna. Men vi är medvetna om att vi har en övervikt av män i vår förening, framförallt av de som dyker upp i vår lokal. Samtidigt har vi noterat att det i våra nätverk finns många tjejer/kvinnor och vi hoppas att detta initiativ ger en plats och ett tillfälle för dessa personer att mötas och inspirera varandra. Att engagera sig i Makertjej är dock ingen speciell medlemsform, vi är alla medlemmar i Uppsala Makerspace med alla fördelar det innebär.

Vi ser gärna att du anmäler dig i förväg så vi kan planera, antingen på antingen facebook eventet eller genom att maila till kansliet@uppsalamakerspace.se.

(*) Loth är journalist och historienörd, särskilt insnöad på 1700-talet. Hon har bl.a. jobbat på Sveriges Radio och var huvudsekreterare i den förra regeringens Digitaliseringskommission. Hon är en fena på 1700-talsdans och älskar att sy sina egna tidstrogna klänningar, hattar och korsetter.

Lämna ett svar