Kurs i lödning av ytmonterade komponenter den 12 februari kl. 18

Ytmontering inom elektronikproduktion innebär att komponenter placeras på mönsterkortets yta istället för att fästas i genomborrade hål. Detta kräver andra sorters komponenter, men framför allt en annan teknik för att montera.
Det rekommenderas att alla deltagare sedan tidigare har grundläggande kunskap inom lödning, eller har gått en av våra tidigare lödkurser.

Kvällen är uppdelad i två moment, en teoretisk och ett praktiskt.
Först kommer vi teoretiskt gå igenom grunderna för ytmontering och hur ytmonterade komponenter ser ut, för att sedan gå över till det praktiska momentet då ska varje deltagare ytmontera komponenter på ett kretskort och som ett sista steg strömsätta kretskortet och se att kortet fungerar som det ska.

Kursledaren Måns Magnusson har i över 7 år jobbat med lödning av kretskort, både hålmonterade och ytmonterade komponenter.
Vi sätter igång vid 18-tiden i lokalen och önskar att man anmäler sig i förväg så att vi vet hur många det blir. Man anmäler sig via ett mail till christoffer@ramis.se eller eventet på Facebook.

Denna kurs anordnas i samarbete med Folkuniversitetet. För medlemmar i Uppsala Makerspace är kursen gratis, för övriga kostar det 90 kr. Det går att bli medlem på plats om man så önskar.

Det kommer att finnas 3 st lödstationer att låna under kvällen men om man har en egen får man gärna ta med den så alla hinner att löda kittet. Det finns även ett mikroskop tillgängligt och några förstoringsglas. Har man egna förstoringshjälpmedel är det bra om man tar med sig.

Lämna ett svar