FAQ / Vanliga frågor

Om du inte hittar svar på din fråga nedan, maila oss på kansliet@uppsalamakerspace.se så svarar vi på din fråga, altenativt nå ut till medlemmarna på vår epost-lista, Facebook-grupp eller vår Slack-chatt.

Lokalen och dess utrustning

Öppettider

– Vad har lokalen för öppettider?

För labbmedlemmar är lokalen alltid öppen, du får access till ytterdörren med hjälp av en app som kräver en smartphone med iOS eller Android som operativsystem (DanaLock), samt tillgång till de nycklar i spacet och kan komma och gå som du vill under tiden du har ett aktivt labbmedlemskap. Notera dock att grinden utanför endast är öppen vardagar innan kl 22, så inpassering utanför de tiderna går tyvärr inte för tillfället. Vi kommer dock att montera upp en grind med kodlås under september 2017, som kommer att göra det möjligt för labbmedlemmar att komma in även helger och nätter. Vi kommer att gå ut med information till er medlemmar när det är löst.

För vanliga medlemmar är lokalen öppen de öppna kvällar som står i kalendern på hemsidan, den går även att prenumerera på som Google-kalender (länk).

Förvaring

– Hur fungerar det med förvaring av projekt och liknande mellan besöken på spacet?

Alla medlemmar med aktivt Labbmedlemskap får utnyttja de hyllor vi har till vänster innanför ingången till Studion, mittemot sofforna. Där får ni ställa större saker som får plats, eller en ”Labblåda” som ni införskaffar själva. Vi rekommenderar en plastlåda av modell SmartStore Classic 45 (60x40x31cm) som säljs på många ställen, tex på Clas Ohlson, BauhausRusta. Ett antal sådana lådor kan eventuellt finnas i lager för försäljning till självkostnadspris vid självkostnadsbaren i studion, som tar Swish.

Alla lådor och saker som står i hyllan måste märkas upp tydligt med för och efternamn (ex: Pelle Svanslös). Om man har ett udda för- eller efternamn så räcker det med det ena eller det andra. Om du avser att ta en paus och inte vara aktiv labbmedlem under mer än en månads tid så skall du plocka hem din labblåda.

– Mitt projekt är mycket större än en labblåda, kan jag förvara det på spacet ändå?

Projekt som inte får plats i labbhyllan i Studion får ställas i det förråd vi har mittemot Verkstaden. Allt måste märkas upp tydligt med namn, mobilnummer och helst även hur länge du tänker låta de stå där. Projekt får bara stå där en kortare tid, så länge man arbetar på det. Om ett projekt avstannat, ska det tas hem.

Projekt som är ömtåliga eller är svåra att flytta får stå en kortare tid i Studion och Verkstaden om de går att ställa i respektive rum på ett sätt som gör att dom inte står i vägen, och är tydligt uppmärkta med namn och mobilnummer och det endast gäller kortare tid (maximalt enstaka vecka).

Projekt som inte är uppmärkta, står i vägen eller står kvar en längre tid kommer att tillfalla föreningen, och i längden kan komma att kastas.