Kvällsöppet: Grundkurs i lödning och hålmontering den 15 november kl 18

OBS! Detta evenemang har begränsat med platser, och anmälan sker via följande bokningssida: https://simplesignup.se/private_event/141293/2ee78f6ab8.

För medlemmar i Uppsala Makerspace är kursen gratis, för övriga kostar det 90 kr. Det går att bli medlem på plats om man så önskar. Hur du blir medlem står även på http://www.uppsalamakerspace.se/bli-medlem/. Vi skulle uppskatta om så många som möjligt även kunde ta med en egen lödstation, då vi inte har så många i lokalen.

Denna kurs riktar sig främst till dig som aldrig har lött förut eller vill bättra på dina kunskaper. Lödning är en baskunskap inom elektronik och en förutsättning för att du ska kunna konstruera mer hållbara konstruktioner.

Kvällen är uppdelad i två moment, en teoretisk och ett praktiskt.
Först kommer vi teoretiskt att gå igenom komponentkännedom och lödningens grunder, för att sedan gå över till det praktiska momentet. Då ska varje deltagare löda komponenter på ett kretskort och som ett sista steg strömsätta kretskortet och se att det fungerar som det ska.

Kursledaren Måns Magnusson har i över 7 år jobbat med lödning av kretskort, både hålmonterade och ytmonterade komponenter.
Vi sätter igång vid 18-tiden i lokalen. Denna kurs anordnas i samarbete med Folkuniversitetet.

Lämna ett svar