Hjälp oss att 3D-printa visir till vården

Tjena makers,
Här kommer en liten uppdatering om 3D-printadet av visir i vår förening. Det är flera som har hört av sig och vill hjälpa till på olika sätt, och vi har även fått flera kontakter för vidare distribution av visiren inom vården (hemtjänsten t.ex är i extremt stort behov, då de i många fall är helt utan skydd). Vi har även fått en donation av en hög med OH-film från både Lundellska skolan och Katedralskolan, så det har vi gott om.
Vi har redan påbörjat en småskalig produktion av visir i lokalen på de 3D-skrivare föreningen äger, men idag söndag tänkte vi ta dit fler 3D-skrivare, och få upp produktionen lite. Jag själv kommer att vara på plats från kl 14 och sätta upp min egna 3D-skrivare, så ni får gärna besöka oss då om ni vill veta mer om hur det går till att skriva ut visir, eller vill hjälpa till på annat sätt. Vi kommer även att vara på plats varje dag under veckan, så det kommer att finnas möjlighet att besöka oss då. Observera att vi har satt en gräns på 6 personer i lokalen åt gången, så blir vi för många på plats får några av oss åka ut på uppdrag. De av er som tänkte låna ut er 3D-skrivare till printfarmen är hemskt välkomna att göra det när ni känner för, hör i så fall av er med kommentar eller PM.

De av er som tänkt börja/fortsätta printa visir hemifrån får gärna ta med era visir till lokalen, så kan vi hjälpa er att distribuera visiren dit de behövs mest genom de kontakter vi har fått. Vilken typ av visir ni printar får ni välja själva, förutsatt att de fungerar med vanlig OH-film A4, med eller utan hål. Men vi rekommenderar någon av de etablerade modellerna som tagits fram tillsammans med vården, t.ex följande (modell ”Sweden”) som printas i stor skala i Stockholm, hör av er om ni har några frågor:
https://3dverkstan.se/protective-visor/protective-visor-versions/

Se även till att följa 3DVerkstans råd när det gäller att printa visir på följande sida:
https://3dverkstan.se/protective-visor/protective-visor-packing-handling/

Till de av er som vill stödja projektet på andra sätt så får ni gärna donera följande:
– Handsprit
– Ytdesinfektionsmedel
– Isopropanol
– Filament 1.75mm (vi har just nu några rullar, men tar gärna emot mer)
– Ziplockpåsar (återförslutningsbara), t.ex IKEA ISTAD 4.5L & större, eller någon annan ziplockpåse i motsvarande storlek
– A4 OH-film (just nu har vi nog för oss själva, men hittar ni OH-film på t.ex era arbetsplatser eller skolor så får ni gärna lämna till oss, så kommer vi distribuera det vidare om vi inte behöver det själva, det är mycket stort behov av det på många platser)

Vi har valt att till en början inte ta emot donationer i form av pengar, men så fort vi får upp en större produktion och behöver köpa in mer saker själva så lägger vi upp hur vi tar emot donationer. Vi har startat en kanal #corona i vår Slack-grupp, om ni vill diskutera mer om detta utanför FB, eller har andra förslag på hur vi kan hjälpa vården på olika sätt.

Lämna ett svar