Bli Medlem

Medlemskap

Vår förening är öppen för alla, såväl nybörjare som inbitna makers. Vår förening erbjuder både en gemenskap och en plats att utveckla sitt skapande och en mängd verktyg som gör att du kan nå längre. Som medlem kan du vara i vår lokal när våra lokalansvariga håller öppet, typiskt en gång i veckan. För de som vill kunna jobba med egna projekt närhelst det passar är det lämpligt att bli labbmedlem. Du kan betala in via antingen bankgiro (584-8056) eller swish (123 056 57 47).

Ange ditt namn och epost så kommer vi maila tillbaka mer information till dig.

Detta ingår Medlem Labbmedlem
Öppna dagar/kvällar

X

X

Delta och påverka verksamheten på medlemsmöten

X

X

Självkostnadspris på workshops / kurser

X

X

Egen tillgång till lokalen med verktyg och maskiner

X

Förvaring av dina egna projekt

X

Tillgång till förbrukningsmaterial

X

Är du intresserad av att gå med, kom gärna förbi på våra öppna dagar och prova på. Du kan även delta i de workshops / kurser som anordnas, håll utkik på vår nyhetssida för mer information om dessa (kan vara förbundet med viss kostnad).

Priser

Medlem: 200 kr / år

Labbmedlemskap: 300 kr / kvartal (3-mån) – utöver den ordinarie medlemsavgiften. Betalas kvartalsvis. Vill du betala labbmedlemskap för ett helt år får du rabatt enligt nedan.

Rabatter

Icke yrkesarbetande: Du blir medlem för bara 100 kr om du är student, pensionär eller arbetssökande.

Årsrabatt: För 1000 kr blir du både medlem och labbmedlem i ett år (du sparar 400 kr).

Familjerabatt: För 300 kr blir hela familjen medlemmar.

Årsfamiljerabatt: För 1200 blir hela familjen medlem och labbmedlemmar i ett år (alla vuxna får egen tillgång till lokalen).

Prisexempel

  1. Pelle vill bli labbmedlem för ett helt år, och han har fru och barn som eventuellt skulle vara intresserade av Makerspacet. Normalt kan han själv bli både medlem och labbmedlem i ett helt år med hjälp av årsrabatten för 1000:-, men han använder sig istället av årsfamiljerabatten, och betalar 1200:- till föreningen, så att hela familjen blir labbmedlemmar i ett helt år. På Swish-överföringen anger han meddelande ”Pelle Nilsson, familj labb pelle@gmail.com”.
  2. Nisse är student, och bestämmer sig för att testa att vara labbmedlem några månader. Han behöver då först bli medlem i föreningen, vilket normalt kostar 200:- per år, men för studenter, pensionärer och arbetssökande är priset endast 100:-. Han behöver utöver ordinarie medlemskap betala labbmedlemskap för minst 3 månader, vilket kostar 300:-. Han behöver således betala 400:- till föreningen för att registrera sig som både medlem och labbmedlem samtidigt. Hade han varit medlem sedan tidigare så hade han bara behövt betala 300:-. På Swish-överföringen till föreningen anger han meddelande ”Nisse Svensson, labbmedlem nisse@gmail.com”. Efter 3 månader kommer dock Nisse att behöva förnya sitt labbmedlemskap om han vill ha fortsatt access genom att betala 300:- ytterligare, annars nedgraderas han till ett ordinarie medlemskap i föreningen under den resterande tiden av året han har betalat för. Om Nisse fortsätter att förlänga sitt labbmedlemskap under ett helt år, så kommer han att totalt att ha lagt ut 100+300+300+300+300=1300:-, så i det fallet hade han sparat 300:- om han hade valt årsrabatten istället som kostar 1000:-.

Hur gör jag för att bli medlem/labbmedlem?

Vad du behöver göra Medlem Labbmedlem
Betala för årsmedlemskap i föreningen

X

X

Betala för labbmedlemskap

X

Ta del och skriva på en ansvarsförbindelse (länk) och
lämna den till en av våra lokalansvariga.
Den lokalansvariga ska också ge dig en
liten introduktion. Se information om
lokalansvariga på separat sida.

X

Du kan betala via antingen bankgiro (584-8056) eller swish (123 056 57 47). Glöm inte att tala om vem det är som betalar in och hur man kommer i kontakt med dig (email).

Några särskilda regler för unga

Våra lokalansvariga kan inte ansvara för varje enskild persons säkerhet i lokalen. Därför ska ungdomar under 15 normalt ha vuxens sällskap när de vistas i lokalen. Undantag kan göras för vissa utåtriktade workshops eller temakvällar, men i så fall kommer det annonseras tydligt.

Även icke myndiga personer får bli labbmedlemmar, men då gäller några särskilda regler. Av säkerhetsskäl vill vi inte ge yngre barn egen tillgång till lokalen, men efter samråd med målsman kan vi ge tillåtelse till ansvarsfulla ungdomar från ungefär 12 års ålder.

Ungdomar under 15 år måste få målsmans underskrift på ansvarsförbindelsen, samt en särskild introduktion där både ungdomen och målsman ska närvara.

Ungdomar under 18 år får inte använda farliga verktyg utom i sällskap med en vuxen — med farliga verktyg menas verktyg som roterar. För verktyg som kräver särskild introduktion tas beslut per verktyg, se separat lista. Ungdomar under 18 får inte heller släppa in andra personer i lokalen såvida de inte också är labbmedlemmar.

Stödmedlemskap

Är du privatperson eller ett företag som är intresserad av att stödja Uppsala Makerspace? Kontakta oss på kansliet@uppsalamakerspace.se.

1 tanke kring ”Bli Medlem

Kommentarer inaktiverade.