Vårt Makerspace

Hitta hit

Vårt makerspace ligger centralt i Uppsala, precis i början av Boländerna. Vi håller till i källaren under Folkuniversitetet på Bergsbrunnagatan 1. Här finns vår studio med arbetsplatser och verktyg och vår verkstad med större maskiner – och vår sköna soffa som är perfekt för den som vill prata om nya idéer!

Bilderna nedan visar hur man hittar fram till vårt Makerspace när man närmar sig Bergsbrunnagatan 1.

Våra rum

För närvarande har vi tre rum samt förvaringsutrymmen. Det finns wifi i lokalen och vi har en trevlig soffhörna. I lokalen finns också en del material som kan användas i olika projekt.

Verkstaden

Verkstaden är vår lokal med utrustning för att arbeta i huvudsak trä och metall. Här finns bland annat bandsåg, pelarborr, svarv, CNC-fräs, planslip, handöverfräs, bordsåg etc. I anslutning till verkstadsrummet finns också ett mindre rum som vi kallar våtrummet där vi har en diskbänk. I våtrummet finns också en metallsvarv och en laserskärare. 

Studion

I detta dubbelrum jobbar vi med mindre skrymmande arbeten i elektronik, plast, papper och andra material. Här finns bland annat 3D-skrivare, oscilloskop, lödstationer, arduinos, airbrush, etc.

Finrummet

Vårt nyaste rum är huvudsakligen avsett för textilarbete. Här har vi symaskin, overlockmaskin och material och verktyg för sömnad med mera. (Rummet håller på att tas i bruk och är inte helt färdigutrustat ännu.)

Öppettider

Vi har öppna kvällar för vanliga medlemmar och nyfikna en gång i veckan, se vår kalender för mer information. Vill du komma och gå som du vill så ska du bli labbmedlem, se på vår medlemssida mer vad det innebär.