Vårt makerspace

Öppettider

Vi har öppna kvällar för att besöka våra lokaler en gång i veckan, då även nyblivna labbmedlemmar kan få en introduktion till hur passage och rutiner fungerar, se vår kalender för mer information. Observera att vi på grund av COVID-19 endast tillåter ett begränsat antal personer i lokalerna samtidigt, så vi kan behöva visa er runt i mindre grupper. Vill du komma och gå som du vill så ska du bli labbmedlem, se på vår medlemssida mer vad det innebär. 

Hitta hit

Vårt makerspace ligger i Ekebybruk, väster om Uppsala centrum. Våra lokaler ligger i markplan, och det finns både betal- och gratisparkering i närheten (se information längre ner på sidan). Vi erbjuder både arbetsplatser och förvaringsutrymme för våra labbmedlemmar, och det finns verktyg och maskiner för att jobba med ditt skapande.

Bilderna nedan visar hur man hittar fram till vårt Makerspace när man närmar sig Ekebybruk 6M från Vänortsgatan.

Parkeringar

Det finns både betalparkeringar och gratisparkeringar i närheten av lokalen. Se följande alternativ.

Ekebybruk 6M (20m – betal)

Intill lokalen finns en betalparkering, det kostar 10:- / h & 40:- / dygn. Man kan parkera med appen MobilPark, eller betala med kort i automaten.

Ekebyvallen (300m – gratis)

Intill Ekebyvägen finns en parkering där man kan stå gratis i 4h. Det finns inga krav på P-skiva vad vi sett och upplevt än så länge.

Våra rum

Då vi precis vid årsskiftet flyttat från vår gamla lokal till Ekebybruk så är alla lokaler inte helt uppsatta ännu, men lokalen är helt brukbar. Nedan ser du bilder på lokalens hittils verksamma rum.

Träverkstad

Utrustning för att arbeta i huvudsak trä och metall, bland annat bandsåg, pelarborr, svarv, CNC-fräs, planslip, handöverfräs, bordsåg etc. Föreningen äger även en metallsvarv och en laserskärare. 

Metallverkstad

I metallverkstaden finns metallsvarv, metallsåg, slipmaskin, borr med mera.

Elektronikverkstad

För mindre skrymmande arbeten i elektronik, plast, papper och andra material. Vi har bland annat 3D-skrivare, oscilloskop, lödstationer, arduinos, airbrush, etc.

Textilverkstad

Vi har symaskin, overlockmaskin, vinylskärare, t-shirt tryck och material och verktyg för sömnad med mera. Verktyg och material för läderarbeten finns även.

Lager och medlemsförvar

Vi har ett mindre lager med föreningens material, samt hyllor för labbmedlemmar att förvara deras projekt.