Uppsala Makerspace; nyhetsbrev augusti 2017

Hej makers!

Hoppas att alla har haft en riktigt skön sommar. En del av er har varit i vår lokal under sommaren och skapat både egna projekt och ordning och reda för alla oss medlemmar i verkstaden och studion. Ett särskilt tack till er!

Kvällarna blir mörkare, men vi vet att ni har massor av ljusa idéer för att förgylla hösten med. Som förening vill vi också bidra och kan lova att det blir en höst och vinter med flera spännande aktiviteter.

Föreningen växer

Vi är nu nästan femtio betalande medlemmar i föreningen och över tjugo som har löst labbmedlemskap. Det är många fler än under årets början och naturligtvis jätteroligt, men vi har plats för många fler. Tipsa gärna vänner och bekanta om att bli medlem.
Här finns information om medlemskap.

Öppettider

För medlemmar är lokalen öppen under de öppna kvällar som står i kalendern på vår webbplats. Det går även att prenumerera på öppettider som en Google-kalender.

För de medlemmar som har löst ett labbmedlemskap är lokalen alltid öppen eftersom man då kan låsa upp ytterdörren själv med en kod i mobilen (appen DanaLock som finns med iOS och Android som operativsystem) samt öppna ett nyckelskåp utanför dörren till vårt Makerspace.

Än så länge begränsas möjligheten att använda lokalen dock av att grinden in till området låses kl. 22, men vi kommer under september att göra en grind med kodlås som gör att man kan vara i lokalen även under helger och nätter om man så vill.

Aktiviteter

5 september kör vi igång höstens gemensamma aktiviteter med en introduktion i vår verkstad i lokalen. Introduktionen hålls av Niclas Eriksson som är aktiv i verkstadsgruppen. Antalet platser till denna aktivitet är begränsat till tio för att varje person ska hinna bekanta sig med maskinerna – och få hjälp. Det krävs även att man är medlem för att få handskas med maskinerna. Labbmedlemmar har förtur.
Läs mer om denna aktivitet och anmäl dig här.

Om du inte kan vara med 5 september eller om platserna tagit slut (först till kvarn) kommer vi att ha en reservlista. Vi planerar även att hålla fler introduktioner i verkstaden under hösten, men inga datum är spikade.

7 september startar vi den första aktiviteten i vår satsning Makertjej. Se mer nedan!

Det blir även andra aktiviteter under hösten. Vi planerar att fortsätta med våra uppskattade introduktioner till Arduino, hålla kurs i handlödning av ytmonterade komponenter, svarvning och lite mer tävlingsinriktade inslag som vi valt att kalla för MacGyver. Mer information kommer och alla tips och önskemål är välkomna.

Makertjej

Nu sätter vi igång en serie aktivitetskvällar i lokalen som är riktade till tjejer och kvinnor, vare sig du är erfaren maker eller nyfiken nybörjare.

7 september kl. 18 kommer Loth och Cecilia Hammar att hålla i trådarna och berätta om sin skaparverksamhet. Läs mer och anmäl dig här.

Vadå Makertjej? kanske du tänker. Vårt makerspace är så klart öppet för alla, ung som gammal, kvinna som man. Men vi är medvetna om att vi har en övervikt av män i vår förening. Det är bakgrunden till vårt samarbete med nätverket Makertjej.

Hoppas att vi ses i verkstaden eller studion snart!

Vänliga hälsningar,
Styrelsen

Om Uppsala Makerspace
Föreningen Uppsala Makerspace verkar i Uppsala med omnejd och har som huvudsakligt syfte att bidra till det kreativa skapandet av saker och ting genom att tillhandahålla verktyg och en miljö där man kan experimentera och bygga samt inspireras och stödja varandra.

 

Lämna ett svar