Medlemsprojekt

Medlemsprojekt

Här berättar vi om medlemmars projekt. Om du vill berätta om ett projekt, beskriv det på våran wiki och meddela oss så lägger vi upp en sammanfattning här.


whiteboardrobot WhiteBoard-robot – för att kunna skriva skriva ut text och grafik på en whiteboard. De flesta delarna skrevs ut på en 3D printer, till detta användes en Raspberry Pi, ett speciellt kontrollerkort (gocupi), två stegmotorer, en skärm etc. Projektet var ett samarbete mellan flera medlemmar. Läs mer om projektet på vår wiki.


ladbil-front Lådbil – en klassiker byggd för att hålla i en bostadsrättsförening där upp till 6 barn i taget sitter och står på den. Konstruktionen är ritad i FreeCAD och materialet är två cykelhjul, två fixa mindre hjul och en mängd virke och färg. Lådbilen byggdes av vuxna och barn under sommaren 2013 och har behövt repareras en gång sedan dess. Läs mer om projektet på vår wiki.


gitarrförstärkare Gitarrförstärkare – från en gammal reseradio från 1953 och en Altec Lansing subwoofer byggs en retro-style gitarrförstärkare. Under projektets gång reverse-engineras subwoofern och en ny design tar form med inspiration från Big Muff Stomp box och Ibanez Tubescreemer. En värmefläns från en dator och en nätadapter till en Laptop kommer också till använding. Läs mer om projektet på vår wiki.