Medlemsprojekt

Här berättar vi om medlemmars projekt. Om du vill berätta om ett projekt, beskriv det på våran wiki och meddela oss så lägger vi upp en sammanfattning här.

Cosplaydräkt med vapen – Sofie Lind föreställer karaktären Zarya från spelet Overwatch, med tillhörande partikelkanon. Kanonen är byggd i cellplast och är utrustad med ledlampor i olika färger samt plasmaboll.


Barnkavel Barnkavel – Istället för att köpa en  barnkavel så gjordes en egen från grunden.
Alla delar är tillverkade på träsvarven i träverkstaden förutom rundstången i mitten.


Ritsverktyg – Mätverktyg för att exakt mäta upp t ex en linje att såga efter eller mäta ut var ett borrhål skall placeras. Materialet som använts är:
Marinteak
Stållinjal
Mässingsskruv och mutter
4 mm mässingsstång till dekoration
Epoxilim
Fotograf: Thomas Carlson © 2022


Mobilhögtalare – En enkel högtalare för mobilen, tillverkad av Sofia Bryntse tillsammans med barn, av ett Pringles-rör, en träbit och lite lurvigt, roligt tyg.
Här finns beskriving av hur man gör: https://www.youtube.com/watch?v=Ryb8DWiT5Dk


Verktygsrulle – en rulle med fickor för verktyg som skyddar verktygen från att skava mot varandra, jämfört med om de ligger lösa i en verktygslåda. Rullen är sydd av Linus Shoravi, ur ett canvastyg med enkla raksömmar. Tygkanterna endast sicksackade. Rullen innehåller bland annat passare, stämjärn, skölpar, täljkniv, filar m.m


Viktorianskinspirerad kjol – Sydd till en viktoriansk picknick 2020 av Rebecca Karlén.
Maskiner: Pfaff 487 Industrisymaskin
Material: ca 2,5-3,5 m tyg, tråd
Kjolen är sydd efter ett mönster som överensstämmer med tiden, men mönstringen på tyget är modernt. Eftersom kjolen är både hellång och vid så gick det åt ganska mycket tyg, vilket gör den väldigt böljande och livlig när man går med den. Under den mönstrade kjolen bärs ett antal underkjolar för att få till rätt silhuett.


Coffee table – ett nätt vardagsrumsbord för att ställa kaffemuggen på, byggt av Martin Jørgensen. 
Bordet är byggt av tre brädor från Bauhaus som han har hyvlat, limmat ihop och slipat. Sedan monterat ovanpå en ställning från ett gammalt bord från IKEA (med glasskiva som togs bort).


Lock till sillburk – Svarvat lock av Thomas Carlson.
Materialet är marinteak inköpt på Biltema. Locket är en ersättning för ett gammalt skevt lock till en sillburk från Ekeby bruk. Burken är tillverkad i samma byggnadskomplex som Uppsala Makerspace nu huserar i!
Fotograf: Thomas Carlson © 2022


Samurajsvärd – Två japanska s k ”katanas”, tillverkade i trä, med tillhörande fodral, av Marcus Eklund.
Det övre svärdet är inspirerat av anime serien ”one piece” och tillverkat av flera olika träslag. Målningen tog längst tid. En hel dag och många meter målartejp krävdes för att få till alla detaljer. Det nedre svärdet är egen design.


Slynggaffel / Påtgaffel – ett gammaldags verktyg för att slynga snoddar, gjort av Rebecca Karlén.
Ett utmärkt endagars projekt i snickeriet. Formen skissades upp på en bit trä, skars ut med hjälp av bandsågen och formades med hjälp av en rasp,
Maskiner: Bandsåg, bandslip
Material: Trä


gitarrförstärkare Gitarrförstärkare – från en gammal reseradio från 1953 och en Altec Lansing subwoofer byggs en retro-style gitarrförstärkare. Under projektets gång reverse-engineras subwoofern och en ny design tar form med inspiration från Big Muff Stomp box och Ibanez Tubescreemer. En värmefläns från en dator och en nätadapter till en Laptop kommer också till använding. Läs mer om projektet på vår wiki.


whiteboardrobot WhiteBoard-robot – för att kunna skriva skriva ut text och grafik på en whiteboard. De flesta delarna skrevs ut på en 3D printer, till detta användes en Raspberry Pi, ett speciellt kontrollerkort (gocupi), två stegmotorer, en skärm etc. Projektet var ett samarbete mellan flera medlemmar. Läs mer om projektet på vår wiki.