Lär dig rita i 3D! Barn & ungdomar, kursstart 6 februari (FRAMFLYTTAD!)

Hur ritar man i 3D, och vad är en 3D-skrivare för något? Vi lär oss mycket enkelt att 3D-modellera i Tinkercad, och får det vi ritat utskrivet med en 3D-skrivare! T.ex kommer vi att rita varsin nyckelring med vårt namn på, sedan går vi vidare till att rita helt efter fantasi. Vårdnadshavare till eleven behöver endast närvara om barnet är yngre än 8 år, men får även närvara ändå om de vill.

Det kommer att vara fullt fokus på 3D-modellerandet under denna kursen, och 3D-printandet sköts av kursledarna. Efter varje kurstillfälle kommer det ni har ritat under dagen att 3D-printas (max ett litet föremål varje tillfälle, endast saker ni ritat själva), och ni kan hämta ut det kurstillfället veckan efter.

Inga förkunskaper krävs, och ni behöver inte heller föranmäla er. Men skriv gärna ett mail till christoffer@ramis.se, så vet vi att ni kommer. Den som håller i kursen heter Christoffer Ramqvist, som är aktiv labbmedlem i Uppsala Makerspace, och har byggt och använt 3D-skrivare sedan 2014.

Kostnad per elev för hela kursen:
0 kr (gratis) för Uppsala Makerspace medlemmar (ordinarie familjmedlemskap)
250 kr för andra

Ålder: 5-18 år
Krav: En bärbar dator med WiFi (endast webbläsare behövs)

Kurstillfällen, barnet får börja när som helst och närvara på valfritt antal, gärna alla:

  • Söndag 30 januari, kl 10-12 OBS: Inställt, kursstart framflyttad!
  • Söndag 6 februari, kl 10-12
  • Söndag 13 februari, kl 10-12
  • Söndag 20 februari, kl 10-12
  • Söndag 27 februari, kl 10-12 (ert 3D-printade föremål från detta tillfälle kan hämtas ut den 5 mars (OBS: Lördag) kl 10-12)