Workshop: perspektiv på papper

origami_edelweiss
Vi bjuder in till höstens fjärde workshopp där vi använder papper som byggnadsmaterial. Papper har tillverkats på olika sätt i bortåt 3000 år och används idag till en mängd olika områden, t.ex. skrivpapper, tidningspapper, kartong, wellpapp, säckpapper, silkespapper, förpackningar osv. På workshoppen är följande fyra projekt förberedda:

Diorama – en miniatyrmodell i form av en tavla med djup och entuellt inbyggd belysning
Origami – Edelweiss på stjälk med olika färger.
Fönsterstjärna – ett alternativ till den traditionella julstjärnan med annorlunda skärning.
Uppsalalykta – en fyrkantig lykta med fönster och eventuellt belysning.

Några färdiga motiv till diorama från 8-bitars spel är planerade, det är också möjligt att konstruera egna motiv utifrån färgade papper och tidningsurklipp. Utöver projekten ovan uppmuntras egna projekt förutsatt att det material som finns på plats räcker, alternativt att man tar med eget.

Workshopen är på nybörjarnivå, och ingen tidigare erfarenhet behövs. Workshoppen  är på Hamncentralen, startar vid 11 och avslutas vid 17, men det är helt ok att gå tidigare när man känner sig klar.

För att täcka materialinköp så tas en deltagaravgift ut på 100 kr. Medlemmar i Uppsala Makerspace betalar en reducerad deltagaravgift på 50 kr. För de som vill göra ett Diorama tillkommer en kostnad på 50 kr.

Man anmäler sig via facebook evenemanget alternativt genom att maila till kansliet@uppsalamakerspace.se.

Lämna ett svar