Vi arbetar för att köpa lokalen

Föreningen Uppsala Makerspace hyr lokal av kommunen. Nu har vi blivit uppsagda, och kommunen tänker sälja lokalen. Föreningen har fått möjlighet att köpa den till ett fast pris. Det förslag som styrelsen efter moget övervägande ställt sig bakom är att några medlemmar går ihop och bildar ett aktiebolag som köper lokalen för att sedan hyra ut den till föreningen.

Torsdag 23 maj hölls ett medlemsmöte för att få återkoppling på förslaget, som är sammanfattat i denna presentation (pdf). Många bra tankar fördes på tal. Alla närvarande var positiva till att genomföra företaget. Därför har en liten grupp medlemmar nu satt igång processen att försöka göra verklighet av det. 

Här finns anteckningar från diskussionen på mötet.

Den som är medlem i Uppsala Makerspace sedan tidigare och som är beredd att investera minst 50.000 kronor och bli delägare i företaget kan skriva till kansliet@uppsalamakerspace.se och anmäla sitt intresse.

Föreningen kommer att vara delägare. En annan grupp medlemmar arbetar på att hitta en lösning för att de som vill ska kunna donera pengar för att föreningen ska kunna bli större delägare i företaget. Mer information om detta kommer när det finns på plats.