Några noteringar från årsmötet 2018

I söndags träffades vi för årsmöte, och direkt efter det ett lite mer informellt medlemsmöte. Här tänker jag bara berätta lite kort om vad vi pratade om. Vill du sätta dig in i detaljerna till exempel kring föreningens ekonomi finns årsmötesdokumenten på vår wiki.

Styrelsen blev omvald i nästan oförändrad form. Ändringen var att ledamoten Magnus Krantz byttes ut mot Björn Engström. Björn är en mycket aktiv medlem, som bland annat har hållit i verkstadsintroduktion. Han har också tagit på sig att vara medansvarig för att det hålls kurser och aktiviteter framöver när Christoffer Rmqvist kommer att dra ner på sin aktivitet lite.

Under årsmötet uppstod en del funderingar. Efter att de ordinarie förhandlingarna var över öppnade Matthias för en allmän diskussion om föreningen och vad vi vill göra med den.

Ett spår handlade om att få igång fler olika sorters aktiviteter. Nu tänker vi testa att uppmuntra medlemmar att bilda olika intressegrupper för att stödja och inspirera varandra. Christoffer Ramqvist har satt den bollen i rullning genom att efterlysa idéer om teman för de öppna kvällarna i lokalen. Där kan man träffa de som sysslar med (eller skulle vilja syssla med) en viss typ av saker. Har du någon idé får du gärna kontakta honom på christoffer@ramis.se.

Ett annat spår handlade om att medlemmarna i föreningen är rätt så lika i ålder och bakgrund, med mera. Det är en svaghet för föreningen eftersom möten mellan olika infallsvinklar och förkunskaper är bra för kreativiteten. I vår verksamhetsplan står det att vi vill vidga medlemsbasen genom att försöka nå äldre, yngre och tjejer. Diskussion uppstod om vad vi egentligen vill uppnå med att värva in folk från de här grupperna — det påverkar hur vi ska göra för att nå dem.

I samband med det kom också tankar upp om hur vi kommunicerar i föreningen, och att det kan vara svårt för den som inte är van vid alla moderna kommunikationsverktyg att komma in i föreningen. Alla förstår sig inte på Slack, somliga har inte Facebook, och en del äldre kan också tycka att epost är besvärligt. Vi i styrelsen ska förtydliga beskrivningarna av de olika kanaler vi använder och vad de ska användas till, för att göra det lite lättare för den som inte är lika van.

Apropå kommunikation och att inspirera varandra får ni som gör saker inom föreningen att dokumentera en del av era resultat bland medlemsprojekten i wikin. Det är roligt och inspirerande att se vad andra har åstadkommit!

Lämna ett svar