Vi har en ny lokal!

Idag har Uppsala Makerspace äntligen skrivit på kontrakt för att flytta in i en ny lokal! Adressen är Ekebybruk 6M och innebär en fantastisk möjlighet för oss att ta nästa steg i utvecklingen då den är över 3 gånger så stor som den vi har idag. Lokalen är dessutom avsevärt fräschare och är belägen på markplan vilket gör att den har bra ljusinsläpp. Vi vet ännu inte hur vi ska disponera lokalen, men vår förhoppning är att många medlemmar ska känna ett engagemang med att flytta och utveckla vår verksamhet vidare där.

Rent formellt får vi inte påbörja vår verksamhet i lokalen förrän efter årsskiftet, men vår hyresvärd Uppsala kommun har gett oss möjligheten att börja flytta över saker redan nu. Samtidigt har Folkuniversitetet också gett oss lite ytterligare respit med att flytta ut, vi har delar av januari på oss att helt utrymma de lokaler vi har nu.
Redan nu i helgen (12-13 dec) kommer vi påbörja flytten och behöver mycket hjälp både i vår gamla lokal och den nya. Både för att packa och för att lasta i och ur saker. Vi har en chattkanal #nylokal i Slack där detta diskuteras. Det går också mycket bra att höra av sig med ett PM direkt till någon av oss i styrelsen så kan vi tipsa om hur ni bäst hjälper till. Har ni tillgång till släpvagn så skulle vi också uppskatta det!

Vi tror den nya lokalen kommer bli fantastisk på många sätt, men det innebär också att vi kommer ha betydligt större utgifter. Rent krasst så går ekonomin inte ihop med de medlemsintäkter vi har i dag. Styrelsen håller på att titta på olika lösningar som till exempel bidrag och justerade medlemsavgifter. För tillfället har vi dock sagt att vi vill undersöka hur flytten påverkar vår medlemsbas innan vi gör några ändringar.
Med det sagt skulle vi vilja uppmuntra de medlemmar som tidigare avvaktat att nu förnya sitt medlemskap. Vi skulle också uppskatta om det finns medlemmar som vill och har möjlighet att bidra lite extra för att ge föreningen en bra start i den nya lokalen. Om en del medlemmar betalade 50% mer eller till och med dubbla avgiften skulle nästa års budget se betydligt bättre ut.

Vi hoppas möta många av er i nya lokalen, kanske redan nu till helgen.

Styrelsen

Lämna ett svar