Kurs i 3D-printing den 8 november kl. 18

OBS: Om du gick denna kurs i våras så behöver du inte gå på detta tillfälle, då denna kurs kommer att ha i stort sett samma innehåll. Vi kommer vid ett senare tillfälle att köra någon form av fortsättningskurs för de som är intresserade av att lära sig mer.

Lär dig principerna i hur en 3D-skrivare fungerar och används, och hur man tar sin idé från ritning till ett färdigt föremål. Vad är t.ex för och nackdelarna med olika typer av filament, vad gör en slicer, och vilka är de vanliga misstagen man gör som nybörjare?

Ta gärna med egen dator om du vill installera de program som vi använder. Vi kommer att dela upp deltagarna i grupper, så även de utan dator kan vara med. Målet med denna workshop är att alla deltagare ska ha tillräcklig kunskap för att själva kunna använda 3D-skrivaren vi har på Makerspacet, en Wanhao Duplicator S4.

Christoffer Ramqvist som håller i kursen har omfattande erfarenhet av att både bygga och använda 3D printrar. Vi sätter igång vid 18 tiden i lokalen och önskar att man anmäler sig i förväg så vi vet hur många det blir. Man anmäler sig antingen på eventet på facebook eller skickar ett mail till christoffer@ramis.se.

Denna workshop anordnas i samarbete med Folkuniversitetet. För medlemmar i Uppsala Makerspace är kursen gratis, för övriga är kostar det 100kr. Det går att bli medlem på plats om man så önskar.

NOTE: This event is held mainly in Swedish, however, if you have any questions during the event I will happly answer them in English if you want. Most of the evening will be working in groups, so we could have an English-speaking group if you like.

Lämna ett svar