Goda nyheter om föreningens ekonomi

Vi haft vår nya fina lokal i lite mer än ett år. När vi flyttade in var vi väldigt glada över de nya möjligheterna, men också lite oroliga över vår ekonomi. Föreningen hade en buffert på kontot, men med de betydligt högre kostnaderna i Ekeby Bruk 6M såg vi att vi riskerade att tömma besparingarna och få svårt att ha råd med roliga saker som verktyg, material och reparationer.

Efter en hel del arbete med ekonomin kan vi nu meddela att det just nu ser ljust ut. Vår medlemsbas ökar långsamt men stadigt. Dessutom har vi fått två rejält tilltagna bidrag från kommunen. Det ena är ett särskilt projektstöd för omkostnader kring flytten till ny lokal. Det andra är för vårt arbete med barns och ungas fria tid, vilket på senaste tiden främst har bestått i programmeringskursen för barn. Under det kommande året blir också en av föreningens målsättningar att ha fler aktiviteter för yngre personer.

Det här gör sammantaget att vår ekonomi är tryggad för närvarande, och vi kan satsa på mer och bättre verksamhet i vårt Makerspace.