Visirbågarna, hur gick det sen?

Tjena makers. Här kommer ett litet ”Vad hände sen?” angående skyddsvisirprojektet som drog igång för ett par månader sen.

Vi fick flera 3D-skrivare lånade till makerspacet, och många ställde upp med material och som volontärer att sköta om 3D-skrivarna, både medlemmar och icke-medlemmar. Under en tid satt folk och printade dygnet runt, och det resulterade i slutändan att det blev knappt 1000 visirbågar producerade i våra lokaler, vilket är bra jobbat på de få bra skrivare vi hade! 🙂 Utöver dessa var det flera som printade hemma och donerade dem genom oss för paketering tillsammans med OH-blad. Uppsala kommun gick även ut med fråga till sina verksamheter om det fanns OH över som inte användes, och vi fick in många tusen OH-blad utöver de som donerats direkt till oss av flera volontärer och skolor.

De flesta visirbågar gick ut till kommunens verksamheter, såsom hemtjänst och äldrevård. Designen finns dock sedan en längre tid tillbaka att beställa i massproducerad form hos många apotek och leverantörer, så vi har sedan dess hänvisat till dem.

Slutligen fick vi i maj besked från Uppsala Kommun om att behovet av skyddsvisir är helt mättat, och de ville tacka alla inblandade för engagemanget. Ingen nämnd, ingen glömd!

Lämna ett svar