Nytt från styrelsen, april 2022

Ny styrelse

Den nyvalda styrelsen består av samma personer som förra året:

Matthias Palmér (ordförande)
Björn Engström (vice ordförande)
Manuel Umlauf (kassör)
Anna Davour (sekreterare)
Magnus Blikstad
Sofia Bryntse
Gabriel Fornaeus
Rebecca Karlén
Christoffer Ramqvist
Linus Shoravi

Rabatt på K-Rauta

Alla medlemmar i Uppsala Makerspace får 10% rabatt på inköp på K-Rauta. Du visar ditt medlemskap i kassan genom att gå in på medlemssidan och mata in ditt medlemsnummer och din epostadress.

Fixardag 23/4

Numera har vi fixardag i lokalen en gång i månaden, vanligtvis månadens sista lördag. Eftersom den sista lördagen i april i år också vara Valborgsmässoafton flyttar vi fixardagen till den 23. Vi börjar klockan 13, och håller på till cirka 17. Efter det kan de som vill stanna kvar och äta tillsammans.

Föreningen Uppsala Makerspace har inga anställda, så det är vi medlemmar som sköter all städning och allt fixande i lokalen. Medlemmar som använder lokalen hjälper helt enkelt till att hålla den i skick. Alla är välkomna att vara med på fixardagen, och det går bra att bara dyka upp en kortare stund om du inte har tid att avsätta hela eftermiddagen.

Däremot funkar det inte så bra att medlemmar kommer dit och arbetar på sina egna projekt under den tid vi avsatt för fixardag. Behöver du tid för att pyssla med ditt eget får du förlägga det någon annan tid.

Inget mer skräp i hallen

Under en längre tid har hallen fungerat som skräpförvaring mellan fixardagarna. Det är lite trist att komma till lokalen och det första som syns är sopsäckar och högar med utrensade saker. Därför har vi nu reserverat den vänstra toaletten, den som tidigare har varit avstängd, till mellanförvaring av sådant skräp som inte går att slänga med vanliga hushållssopor. (Soporna i köket kommer att tömmas av styrelsen som vanligt.)

Har du saker att donera?

Föreningen tar gärna emot saker som behövs i lokalen, i synnerhet verktyg av typer som vi inte har, och förbrukningsmaterial som går åt. Däremot vill vi inte ha flerdubbla uppsättningar av saker som redan finns, eller fler möbler som kanske mest står i vägen.

Har du saker som du skulle vilja skänka är du mycket välkommen att höra av dig. Kolla med den relevanta verkstadsgruppen, eller med styrelsen, om det är något som behövs och som vi gemensamt kan ha nytta av.